Borscs
sponsored links
Megint leves. Viszont ez nem akármilyen leves. Úgy nagyjából 7-8 éve érik bennem a gondolat, hogy fõzzek egy jó kis borscsot. Ma jött el az ideje. Enni ettem már többször is. Párszor Lengyelországban, illetve legkedvencebb fõnököm is hozott nekem egyszer az eredeti recetúra alapján készült levesbõl. Hát nem tudok betelni vele.
Utánanéztem, több receptet elolvastam, aztán a húsnélküli változat mellett döntöttem. A receptet a Kelet-Európai szakácskönyvbõl kölcsönöztem. Nem teljesen ugyanazt fõztem, de az élmény és a végeredmény megmaradt. Egy fantasztikus színû, tápláló és igen ízletes leves.
Az eredeti hozzávalókon (cékla, répa, káposzta, krumpli) kívül került még bele egy kis szárzeller, a húsleves helyett pedig egy adag füstölt sonka fõzõleve.
Hozzávalók 6-8 személyre:
300 g cékla
200 g káposzta
200 g krumpli
200 g leves zöldség (paszternák, sárgarépa, zeller, karalábé)
pár zellerszár
1 hagyma
2 fokhagyma
2 ek sûrített paradicsom ...