Boros nyúlpaprikás áfonyalekvárral
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg nyúlhús, 2 sárgarépa, 3-4 hagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 3 evõkanál tejföl, áfonyalekvár.
a pácléhez: 4 dl vörösbor, 2 hagyma, 2 babérlevél, 3 cikk fokhagyma, szemes bors.
Elkészítése:
A nyúlhúst feldaraboljuk. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, majd ráöntjük a vörösbort. A páclébe belerakjuk a nyúldarabokat, megszórjuk szemes borssal, hozzáadjuk a babérlevelet, és egy éjszakára hûtõbe tesszük.
A hagymát apróra, a sárgarépát karikára vágjuk, majd olívaolajon kissé megpároljuk. Beletesszük a pácolt nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, vizet öntünk alá, és elõmelegített 200 fokos sütõben, alufóliával letakarva, kb. 1,5 órát sütjük. Néha a vizet pótoljuk a páclével. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a zöldségekbõl, és melegen tartjuk. A megfõtt zöldségeket pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. A szószt kissé összeforraljuk, majd a húst belerakjuk, és burgonyapürével vagy fõtt burgonyával, áfonya lekvárral tálaljuk.