Boros csirke aszalt gyümölcsökkel-Shakespeare konyhájából
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, só, bors, 3-4 evõkanál korpás liszt, olívaolaj, 2,5 dl száraz fehérbor, ? csésze aszalt szilva, ? csésze kimagozott datolya, ? csésze ribizli, 2 savanykás alma, 1 evõkanál aprított gyömbér, ? teáskanál õrölt szerecsendió, ? teáskanál õrölt fahéj.
Elkészítése: A csirkecombokat kettõbe vágjuk, sózzuk-borsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd felforrósított olívaolajon körbepirítjuk. A húst kivesszük a serpenyõbõl, félretesszük, a visszamaradt zsiradékra pedig rátöltünk egy kevés bort és egy fakanállal felkaparjuk az odatapadt pörcöt. Hozzáadjuk a többi bort, beletesszük a vastagabb szeletekre vágott, hámozatlan almát, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért meg a húst. Megszórjuk a fûszerekkel, lefedjük és takaréklángon, kb. 30 percig pároljuk. Ha a leve nem fõtt el, a húst kivesszük és nagy lángon besûrítjük a mártást, majd beleszórjuk a ribizlit és egyet rotyogtatunk rajta. A húst tálra rendezzük és ráöntjük a mártást.