Borkrémes ananásztorta
sponsored links
A lányom 13. születésnapjára készült, és mivel a borkrém fõzve van, nyugodtan gyerekek is ehetik, az alkoholtartalom elpárolog.
Hozzávalók:
- A piskótához:
- 3 db tojás,
- 3 evõkanál kristálycukor,
- 3 evõkanál finom liszt,
- 1 mokkáskanál ecet.
- A krémhez:
- 10 lap zselatin (vagy a hosszabb fajtából 5 lap),
- 2,5 dl fehérbor (félédes fehérbort használtam,
- 1,5 dl ananászlé (a konzerv ananász leve),
- 1 cs. fõzhetõ tejszínízû pudingpor, vagy jó a vaníliás is,
- 4 dl habtejszín,
- 1 körszeletes ananászkonzerv.
- A tetejére:
- 1 db kivi,
- néhány szem fekete szõlõ,
- 1 csomag színtelen tortazselé,
- 2 evõkanál cukor,
- a maradék ananászlé felhígítva annyi vízzel, hogy meglegyen a zselé elkészítéséhez a 3,5-4 dl folyadék.
Elkészítés:
- A piskótát 24 cm-es tortaformában sütöttem meg, majd rácson hagytam kihûlni.Közben elkészítettem a krémet.
- A zselatint kevés vízbe beáztattam. A bort és az ananászlevet összekevertem és a kb. a felét feltettem egy lábasban a tûzre. A tojásokat a cukorral és a pudingporral kikevertem és a maradék folyadékkal összekevertem, majd a már jó meleg boros lébe öntöttem és és jól összeforraltam, besûrítettem. A tûzrõl levéve a kinyomkodott zselatinlapokat a forró krémben feloldottam. Hagyom hûlni, de közben többször meg kell keverni, hogy ne bõrösödjön be a teteje.
- A tejszínt közben kemény habbá vertem és a kihûlt piskóta köré tortakeretet tettem.
- A langyosra hûlt krémhez óvatosan hozzáforgattam a tejszínt és a piskótára öntöttem. A krém tetejét kiraktam az ananászkarikákkal és hûtõbe tettem, míg megdermedt.
- A színtelen tortazselét összekevertem a cukorral és a folyadékkal (ananászlé + víz) felfõztem, majd pár percig hagytam hûlni. Addig a kivivel és szõlõvel díszítettem még a tortát, majd a zselével leöntöttem.