Borkrém torta

2017-12-12

sponsored links



A karácsonyi menüsorban szerepelt ez a torta, de úgy gondoltam, hogy érdemes külön is közzé tenni. Lehet, hogy idén elkészítem újra, mert azóta sem sütöttem meg pedig nagyon ízlett mindenkinek. de ha megkérdezem, hogy mit süssek, akkor rendszerint a répatorta a válasz. 






Hozzávalók:
Tészta:
5 tojásos kakaós piskóta
Borkrém:
10 gr porzselatin
2,5 dl száraz vörösbor
12 dkg cukor
1 vanillincukor
fél citrom leve
2,5 dl növényi tejszín
Máz:
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 dl olaj
1 tasak tejszínhabpótló por, és a hozzá ajánlott tej mennyiség. Kb 1.5 dl

Elkészítés: A piskótához a fehérjét 5 kanál cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, tovább verjük. Majd 3 púpozott evõkanál lisztet elkeverünk 2 evõkanál kakaóporral, és óvatosan belekeverjük a masszába. 24 cm-es kapcsos tortaformában kisütjük. Kivesszük a formából, kihûtjük, Közben a zselatint, a bort, a cukrot, vanillincukrot, citromlét elkeverjük, és addig melegítjük, nem forraljuk, amíg a zselatin feloldódik. Hagyjuk hûlni. Amikor zselészerûvé kezd válni, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Én Hulalát használtam, mert nem kaptam a faluban tejszínt. A kihûlt tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot, és teljesen kihûtjük. Meg fog dermedni. 



A mázhoz a csokit darabokra törjük, az olajjal együtt gõz fölött egy lábasban megmelegítjük, és ráöntjük a hideg torta tetejére és elkenjük az oldalán is.


A tejszínhabpótló port felverjük a tejjel, és habzsákból díszítjük vele a tortát. (Az ötlet egy régi Dr. Oetkeres füzetbõl származik, de sok változtatással készült.)


Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/12/borkre...

sponsored links

Keres?s