Borkrém
sponsored links
Nagyon kellemes állagú, könnyen elkészíthetõ desszert. Fontos a megfelelõ bor választása, ehhez az édességhez leginkább finom desszertbor illik.
Egy tartalmas leves után kitûnõ választás, de ünnepekre is tökéletes.
Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 7 evõkanál cukor
- 2 dl habtejszín + 1 dl a díszítéshez
- 2 dl édes fehérbor
- 1 tasak zselatin (10 g)
- 1 evõkanál sötétbarna nádcukor
Elkészítése:
- Egy kisebb edénybe vizet töltünk, ráhelyezünk egy tálat, és a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk.
- Az edényt kályhára helyezzük, hogy a víz felforrjon, és vígõz fölött, a tojást addig kavargatjuk, amíg besûrûsödik.
- Lassan hozzáöntünk 1,5 decit a borból, és habverõvel kavargatva besûrítjük. Langyosra hûtjük.
- 2 dl tejszínt kemény habbá verünk.
- A zselatinport elkeverjük a maradék borban, és lassú tüzön, kavargatva, felmelegítjük (nem szabad felforralni!).
- A zselatint a langyosra hûlt tojáskrémhez kavarjuk.
- Végül óvatosan belekavarjuk a tejszínhabot is.
- A borkrémet 4 desszertes pohárba kanalazzuk.
- A maradék tejszínt habbá verjük, a borkrém tetejére habrózsákat nyomunk. Nádcukorral megszórjuk, és behûtve tálaljuk.