Borkoktél
sponsored links
Szeretném veletek megosztani ezt a receptet régi szakácskönyvembõl való amit F. Nagy Angéla állított össze. (Ezek a receptek Nõk lapja olvasói által beküldött receptekbõl lett összeállítva.) Több receptet már kipróbáltam ebbõl a szakácskönyvbõl , erre eddig még nem került sor. Talán az ünnepek elõtt kevesebb mennyiségbõl !
Hozzávalók:2 liter vörös bor, 3 dl rum, 25 dkg cukor, 2-3 babérlevél, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom.
Elkészítése: Fél liter borban felolvasztjuk a cukrot és belecsavarjuk a citrom levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a babérlevelet. Egy napig állni hagyjuk, majd leszûrve öntjük a többi borhoz. Elkeverjük a vaníliás cukorral meg a rummal, és üvegekbe töltve, lezárva egy pár napig érleljük.
A kép csak illusztráció! |
Elkészítése: Fél liter borban felolvasztjuk a cukrot és belecsavarjuk a citrom levét, belereszeljük a héját, hozzáadjuk a babérlevelet. Egy napig állni hagyjuk, majd leszûrve öntjük a többi borhoz. Elkeverjük a vaníliás cukorral meg a rummal, és üvegekbe töltve, lezárva egy pár napig érleljük.
Egészségetekre!