Borjúsült gombás-paradicsomos spagettivel
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg borjúhús, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 dl vörösbor, 1 evõkanál zsír, só, bors;
a körethez: 50 dkg spagetti, 1 hagyma, 10 dkg friss gomba, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A borjúhúst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket hõálló tálba tesszük, a fokhagymát cikkekre vágjuk, a húsra szórjuk és egy éjszakára hideg helyre helyezzük. Másnap egy tepsibe belerakjuk a húst, a zsírt felforrósítjuk, a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, elõmelegített forró sütõben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük. A paradicsomos spagettivel tálaljuk.
A körethez a tésztát enyhén sós vízben kifõzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk, belekavarjuk a fõtt spagettit, kissé összeforraljuk.
EK. 2017/10