Borjúpörkölt- most bográcsban

2013-10-22

sponsored links


Talán kicsit késõre hagytam ezt a bejegyzést, de jó hír, hogy még pár napig jó idõ lesz a bográcsoláshoz, akár az ünnepen, akár hétvégén.

Mondhatjuk, hogy gyakran készítek borjúpörköltet, ugyanis a pörköltalapból még néhány további ételt is ki tudok hozni. Hol hortobágyi palacsintát, az igazit, ugyanis a hortobágyi palacsinta csakis borjúpörköltbõl készülhet. A többi fajta paprikással vagy pörkölttel töltött palacsinta az egyszerûen töltött palacsinta.

A másik variáció, amikor alföldi gulyáslevest készítek a pörkölt egy részébõl. Ha gulyáslevest is készítek, akkor a levest esszük aznap, a pörköltet nokedlivel pedig másnap. Ha hortobágyi palacsinta a másik étel, akkor az van másnap.

A borjúpörkölt is bográcsban a legfinomabb, de természetesen fazékban sem utolsó.

Hozzávalók:

1,5 kg borjúcomb vagy lapocka
25 dkg apróra vágott vöröshagyma (a makói a legjobb) ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s