Borjúpecsenylé - barnamártás alap

2012-03-12

sponsored links


Ilyen mártás alapból szinte mindig van otthon a hûtõmben. Valahányszorvalamilyen ételt készítek, borjú, marha, kacsa vagy vadhúsból,elõkészületek alatt mindig keletkeznek nyesedékek, csontoskoncok, kis maréknyi mennyiségû húsdarabok. Ezeket én nem dobom ki, vagy adom a kutyáknak, hanem kis zacskóban, felcímkézve lefagyasztom és mikor összegyûlik legalább fél kilónyi, vagy alaplevet, vagy barnamártás alapot fõzök belõle.
Most az utóbbiról lesz szó, amit Paul Gayler a szakácsok könyvében megjelenõ receptje alapján szoktam elkészíteni. Ez a klasszikus francia konyha, - akár több nap alatt készülõ eredeti -bonyolult barnamártásának ...

Folytats a blogon ... tomakonyha.blogspot.com/2012/03/borju...

sponsored links

Keres?s