Borjúmáj céklapürével és házi tésztával
sponsored links
Az elsõ ételem idei friss céklából. Utána készült a hagyományos céklasaláta. Hihetetlen, hogy milyen színe volt, gyönyörûséges. Nagyon finom ízkombináció született. Érdekességként mondom el, hogy a püré rengeteg sót vett fel, legalábbis többet, mint ahogyan azt gondoltam volna: megsóztam, elkevertem, jó volt, majd 2 perc múlva kezdhettem elölrõl vagy 5x megismételve a mûveletet. :O
A házi tészta még a múltkori készítésbõl volt (csak említettem a blogon, fotóval), és nagyon jól kiegészítette a fogás többi részét mind ízével és állagával, mind pedig színével.
Borjúmáj céklapürével és házi tésztával
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg borjúmáj, kevés olaj, só, bors; a püréhez: 2 kisebb cékla (25-30 dkg), 5-6 krumpli, 1 nagy evõkanál vaj, só, õrölt kömény, esetleg tej; a tésztakörethez: 25 dkg házi ...