Borjúkötél (juhtúrós bukta)

2011-10-16

sponsored links

A receptet a Nõk Lapja Konyha októberi számában találtam (Francsics Annamáriától) és azonnal bekarikáztam (legalábbis virtuálisan), hogy ezt elkészítem a családnak. A leírás a Fesztiválozzunk otthon! gyûjteményben szerepelt, de be kell valljam, én még nem találkoztam ezzel az étellel egyetlen fesztiválon sem. Ami persze egyáltalán nem meglepõ, az elmúlt évek fesztivállátogatási számait tekintve... Szóval a család szereti az ilyesmi sós csemegéket, úgyhogy nagyon lelkesen vágtam bele a projektbe. És tulajdonképpen jó is lett, de gondolom érzitek, hogy most jön a de... Az egy dolog, hogy tehettem volna nagyobb tepsibe és akkor kicsit széltében is növekedhetett volna a tészta nem csak fölfelé, de ez nem is volt igazi gond, mert nagyon klassz puha, könnyû lett a tésztája, hanem az a bizonyos juhtúrós, tojásos öntet. Nem lett bejövõs. És nem a juhtúró része. Legközelebb max 1 tojást teszek bele a 4 helyett. De úgy érzem, még egy próbát megér.

80 dkg lisztet egy nagyobb tálban összekevertem

1 teáskanál sóval (esetleg kicsit több). A közepén egy mélyedést alakítottam ki, ide öntöttem bele az

1 dl tejben

1 teáskanál cukorral felfuttatott

10 g szárított élesztõt (mert ez volt itthon, a recept egyébként ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/16/borj...

sponsored links

Keres?s