Borjúcsülök milánói módra (Osso buco alla milanese) és milánói rizottó (Risotto alla milanese)

2011-09-09

sponsored links



Még maradjunk mindig az olasz vonalnál, egy újabb remek étel következik. Elolvasva a receptet nem gondoltam, hogy ennyire finom lesz. A hús beszerzése kicsit macerás, mert nem kapható mindegyik sarki boltban, sõt a legtöbb hentesnél sem. A Vásárcsarnokban vettem Gál Józsiéknál, náluk is rendelésre volt. Nem különleges húsról van szó, hanem valahogy ezt a szeletelési módot itthon kevésbé alkalmazzák a borjúcsülök esetében. A húst úgy szeletelik, hogy a velõs csont benne marad és a szelet közepén helyezkedik el. Annak aki Pesten vagy a környéken él, érdemes a Vásárcsarnokban vásárolni, mert nagyon jó minõségû a hús és írtó segítõkészek a fiúk.  Más esetekben érdemes a saját hentesnél megkérdezni, tud-e ilyet adni, vagy még azt tudom ajánlani, hogy Metro-ban szokott borjúcsülök egyben lenni, azt otthon fel lehet szeletelni, ha van megfelelõ eszköz.
Valahogy azonban meg kell oldani a hús beszerzését, mert ezt kötelezõ kipróbálni, annyira, de annyira finom lett, igazi ünnepi fogás. Köretnek milánói rizottó illik hozzá. Csupa tömör gyönyör ez az étel!

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s