Borivók sajtos perece
sponsored links
Alig vagyunk túl a szilveszteren, már el is telt egy egész hónap. Üdvözöljük a februárt egy kis sajtos finomsággal. Igazán egyszerû, pihentetni sem szükséges. Baráti beszélgetésekhez, esetleg tévézéshez, társasozáshoz remek kísérõ.
A recept megjelent a Kifõztük magazin januári számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók:
*35 dkg liszt
*1 csapott kk sütõpor
*1 tk só
*12 dkg vaj
*20 dkg trappista sajt
*15 dkg füstölt sajt
*15 dkg tejföl
*1 egész tojás a lekenéshez
*1 csapott kk fûszerpaprika a tetejére
A sajtokat lereszeljük, a trappista felét félre tesszük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral, majd összedolgozzuk a sajtokkal, vajjal, és annyi tejföllel, hogy könnyû tésztát kapjunk.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk, lisztbe mártott perecformával kiszaggatjuk, és sütõpapíros tepsire pakoljuk.
A fûszerpaprikával elkevert, kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a félretett sajttal.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ebbõl az adagból két nagy gáztepsi perec lett.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.