Borhabkrém aszalt áfonyával.
sponsored links
A szilveszteri buli hangulatát emelte ez az egyszerûen elkészíthetõ pohárkrém egy héttel ezelõtt, így mára már csak az emlékeinkben él. Persze nem kell ahhoz szilveszternek, vagy éppen bármilyen alkalomnak lenni hogy elkészítsük elég, ha csak egy finom pohárkrémet szeretnénk pl. ebéd utáni desszertként feltálalni. Ameddig az aszalt áfonya a vörösborban ázik, addig a borhabkrém is elkészül, és már kanalazhatjuk is.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
6 db tojássárga (nagy)
12 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl édes fehérbor
5 dkg aszalt áfonya
0,5 dl vörösbor
Az áfonyára öntsük rá a megmelegített vörösbort, és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Ezután öntsük bele egy szûrõbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni.
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a fehérbort is.
Ezután gõzfürdõ fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt fõzzük sûrûre. Amikor már kellõen besûrûsödött, és jó habos, vegyük le, és hûtsük éppen csak langyosra.
A langyosra hûlt borhabot ezután kanalazzuk a poharakba, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
Tálalás elõtt a lecsepegtetett áfonyát kanalazzuk rá a borhabkrém tetejére, majd úgy kínáljuk.