Borecetes receptek: Tárkonyos õzraguleves, vargányás betéttel
sponsored links
Jelentkeztem a Tokaji Borecet Manufaktúra által kiírt gasztrobloggereknek szóló, borecetes receptversenyére. Ez a recept, az elsõ a sorban.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kockázott õzhús
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 kis darab zeller
1 evõkanál kacsazsír
1 csapott evõkanál liszt
1 babérlevél
1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
1 evõkanál Tokaji tárkonyos borecet
1 dl fõzõtejszín
1,5 liter víz
só, bors
A vargányás betéthez:
1 vékony szelet füstölt szalonna
1/2 fej hagyma
1 tojás
1,5 evõkanál búzadara
1/2 csomag szárított, felhasználás elõtt 1 órával beáztatott, apróra vágott vargánya
ha van friss, akkor egy közepes darab
kis csokor petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
A kockázott õzhúst jól átmosom, majd papírtörlõn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellõképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem...
Hozzávalók 4 személyre:
Tárkonyos õzraguleves, vargányás betéttel |
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 kis darab zeller
1 evõkanál kacsazsír
1 csapott evõkanál liszt
1 babérlevél
1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
1 evõkanál Tokaji tárkonyos borecet
1 dl fõzõtejszín
1,5 liter víz
só, bors
A vargányás betéthez:
1 vékony szelet füstölt szalonna
1/2 fej hagyma
1 tojás
1,5 evõkanál búzadara
1/2 csomag szárított, felhasználás elõtt 1 órával beáztatott, apróra vágott vargánya
ha van friss, akkor egy közepes darab
kis csokor petrezselyemzöld
só, bors
Tárkonyos õzraguleves, vargányás betéttel |
A kockázott õzhúst jól átmosom, majd papírtörlõn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellõképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem...