Borecetes receptek: Tárkonyos õzraguleves, vargányás betéttel

2011-04-28

sponsored links

Jelentkeztem a Tokaji Borecet Manufaktúra által kiírt gasztrobloggereknek szóló, borecetes receptversenyére. Ez a recept, az elsõ a sorban.

Hozzávalók 4 személyre:
Tárkonyos õzraguleves, vargányás betéttel
50 dkg kockázott õzhús
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 kis darab zeller
1 evõkanál kacsazsír
1 csapott evõkanál liszt
1 babérlevél
1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
1 evõkanál Tokaji tárkonyos borecet
1 dl fõzõtejszín
1,5 liter víz
só, bors

A vargányás betéthez:
1 vékony szelet füstölt szalonna
1/2 fej hagyma
1 tojás
1,5 evõkanál búzadara
1/2 csomag szárított, felhasználás elõtt 1 órával beáztatott, apróra vágott vargánya
ha van friss, akkor egy közepes darab
kis csokor petrezselyemzöld
só, bors

Tárkonyos õzraguleves, vargányás betéttel
Elkészítés:
A kockázott õzhúst jól átmosom, majd papírtörlõn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellõképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~...

sponsored links

Keres?s