Borecetes receptek 4.

2011-04-29

sponsored links

A könnyed saláta után csakis könnyed desszert következhetett. És miután belezúgtam a muskotályos borecetbe, valahogy ki kellett ókumlálni, hogy rakhatnám édességbe...


LEVENDULÁS PANNA COTTA MUSKOTÁLYOS CSOKOLÁDÉECETTEL (2 személyre)

A panna cottához:
100 ml tej
1 tk szárított levendulavirág
200 ml tejszín
3 ek cukor
1 rúd vanília
2 lap zsealtin

A csokoládéecethez:
2 ek csokoládészirup*

kakaótöret a tálaláshoz

*A csokoládésziruphoz:
1 csésze víz
? csésze cukor
? csésze kakaópor
? tk só

Elõször elkészítjük a csokoládészirupot. Egy kisebb edényben csomómentesre keverjük a hozzávalókat, majd közepes lángon addig forraljuk, míg besûrûsödik. Ez nagyjából 6-7 perc. Félretesszük, hagyjuk kihûlni.
(Amit nem használunk fel, öntsük jól zárható üvegbe és tároljuk a hûtõben.)
Ha kihûlt, 2 ek csokoládészirupot elkeverünk 1 ek muskotályos borecettel, hogy legyen ideje összeérni a tálalásig.
A panna cottához a tejet forraljuk fel a levendulával, húzzuk le a tûzrõl takarjuk le és hagyjuk állni 20 percig. Ezután szûrjük le, kicsit nyomkodjuk ki a levendulavirágot, majd dobjuk ki. Öntsük a tejet egy kis edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét. Forraljuk fel, húzzuk le a tûzrõl.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s