Bordói sósrudacskák
sponsored links
Kicsit megkésve, a hétvégén ünnepeltük Csenge névnapját a tágabb családdal, nagyszülõkkel, keresztszülõkkel. Amikor a menün gondolkodtam és a sós sütihez értem, eszembe jutott Mónika Váncza-projektje, és hogy sok finomnak tûnõ sós süteményt is láttam nála. Újra szétnéztem, most már célirányosan, így esett a választásom a bordói sósrudacskákra. Nagyon jól döntöttem, és ezúton is köszönöm Mónikának a receptet. Bár anyukámnak megvan a könyv is, de így, a képeket látva és a tapasztalatokat olvasva azért sokkal egyszerûbb és könnyebb volt választani. A rudacskák nagyon finomak lettek, a zsírtól porhanyósak, a tetején a köménnyel és a fûszersóval pedig igazán jó ízûek. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 28 dkg finomliszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 15 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- 6 evõkanál tej ...