Borban sült narancsos göngyölt pulyka/borjú
sponsored links
a fotó innen
Ha télen ételt készítesz, nem árt egy üveg bort felbontani. Ha pedig a recept ezt elõírja, akkor nincs mit tenni, kötelezõ! Viccet félretéve : a húsok, egyes zöldségek és aszalt gyümölcsök borban lassan sütve különös végeredményt ereményeznek, és ennek vajmi köze van az idõközben elfogyasztott bor mennyiségéhez. Ez egy olyan combo, amit elrontani nehéz, ha két dolgot betartasz. Egyik a jó minõségû alapanyag, a másik pedig a nem túl magas hõfok. Az alapanyagba beletartozik a bor is: ne csak azért legyen jó, mert a maradékot úgyis mi isszuk meg, hanem mert a bor összes aromája beleköltözik az ételünkbe. Higgyünk az anyagmegmaradás törvényében: anyag nem vész el, csak átalakul.
Fûszeres göngyölt borjú/pulyka borban
Elõkészítési idõ: 30 perc
Sütési idõ : slow food - Kb. 1,5 óra
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók :
- fejenként egy nagy szelet borjú/pulyka
- vaj
- liszt
Töltelék:
- pár db gomba (többféle lehet, akár szárított is) ...