Borban pácolt, konfitált nyúlcomb hagymalekvárral és medvehagymás krokettel
sponsored links
A következõ recept a Tetrabbit Kft. bloggerversenyére készült. Ahhoz, hogy a nyúlcomb omlós és lédús maradjon, mindenképpen a konfitálást választottam. A hagymalekvár nagy kedvenc, a házi krokettet pedig a medvehagymával tettem izgalmassá.
A konfitálás elõtti estén a nyúlcombokat megmossuk, szárazra töröljük, a csontos végeken a húst és az inakat kézzel egy kicsit meglazítjuk, hogy könnyen összehúzódhasson.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, egyenletes vastagságú, vékony karikákra vágjuk. A friss kakukkfûrõl lecsipegetünk egy maréknyi apró levelet. A hagymát egy nagyobb tálba tesszük, ráöntünk két deci bort, megszórjuk a kakukkfûvel, majd alaposan összenyomkodjuk. A pácoláshoz elõkészítünk egy megfelelõ méretû edényt, amelyben...