Bonduelle sajtótalálkozó

2011-12-19

sponsored links

Ez nem egy hagyományos sajtótájékoztató volt; nem voltak prezentációk, tömény statisztikai adatok, unalmas elõadások. Volt viszont jó hangulat, baráti beszélgetés, ismerkedés szakmai újságírókkal és fõzés, amihez a helyet a Gastropolis fõzõiskola biztosította. Hargitai György mesterszakács vezetésével készítettünk chilis babot, zöldborsos pulykaragut, márványsajtos, lazacos kukoricasalátát és kukoricás harcsacsíkokat. A fõzés a Bonduelle termékek-, fõleg a zöldségek és az egészséges táplálkozás körül forgott.

Hogyan tudunk télen is egészségesen fõzni? Ahogy beköszönt a tél, egyre nehezebb friss zöldségeket találni a piacon. A Bonduelle olyan modern technológiával, tartósítószer nélkül elõállított konzerv kukoricája vagy zöldborsója is lehet kiváló alapanyaga egy hétköznapi vagy ünnepi menünek, mint a piacokon vásárolt zöldség.
Hargitai György elmondta, hogy : "Egy jó étel alapkövetelménye a frissesség és a zamatos íz. Ma itt minden konzervzöldségekbõl készült, hiszen ezek a kukoricák, gombák, zöldborsók megõrizték friss ízüket. Ezt a megfelelõ idõzítéssel éri el a Bonduelle, azaz, a betakarítás és a feldolgozás között csak pár óra telik el. Olyan menüsort állítottunk össze a céggel közösen, amelyek jó példái annak, hogy ezekbõl a kiváló minõségû alapanyagokból egyszerû, de mégis fenséges ételek készíthetõek."

Azt is megtudhattuk a találkozón, hogy nem igaz az az állítás, hogy a konzerv ételek egészségtelenek. Errõl Vági Zsolt, a Nemzetköri Táplálkozáskutató Intézet igazgatója számolt be:
"A fõzés során felhasznált konzervzöldségeknek komoly minõségbiztosítási szûrõn kell átesniük, mielõtt forgalomba kerülnének. A változatos és egészséges táplálkozás irányelveit követve bátran szerepeltethetjük õket az étrendben. A konzervgyártás során ugyan egyes vitaminok mennyisége csökken - pl. a C-vitaminé - de vannak a zöldségekben hõre kevésbé érzékeny vitaminok is (egyes B-vitaminok), valamint a rostok, ásványi anyagok sem szenvednek kárt a hõkezeléstõl."
Bebizonyosodott a rendezvényen, hogy lehet egészséges és jó ízû ételeket elkészíteni konzerv kukoricából, zöldborsóból és gombából - igen rövid idõ alatt.

A Louis Bonduelle alapítvány fontosnak tartja, hogy az emberek étkezési szokásait megváltoztassa. Sokan táplálkoznak ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/12/19/bonduell...

sponsored links

Keres?s