Bonbont karácsonyra? Hogyan csináljuk profin?

2011-12-02

sponsored links


Házi készítésû bonbont adni karácsonyra mostanság nagyon trendi. Sokan azonban nem tudják,hogy ha profin szeretnék csinálni, hogyan lássanak neki. Milyen eszközökkel,milyen alapanyagokkal dolgozzanak, hogyan temperáljanak, mivel díszítsenek.Ehhez szeretnénk most egy-két tanáccsal segíteni, profi bonbon készítõnk, a Shambala bonbonok anyjának, Anikónak a segítségével.

Alapanyagok
Az alapanyagok rendkívül fontosak: érdemes jó minõségû csokoládét beszerezni, hogy a végeredmény tetszetõs és finom legyen. Étcsoki, tejcsoki, fehércsoki, bármelyikkel dolgozhatunk,válasszunk olyat, amit szívesen meg is eszünk. Ha bolti táblásat veszünk,vállaljuk annak a rizikóját, hogy nehéz lesz vele dolgozni, az íz is kérdéses lehet. Jobb, ha jó minõségû belga, pasztillás csokit veszünk (nagykerekben kapható, pl. Metro), a munka is élvezetesebb, az ízek pedig magukért beszélnek.

Olvasztás
A csoki megolvasztása úgy a leggyorsabb, ha mikroban, alacsony teljesítményen, 30-60mp-ként megkevergetve végezzük. Ügyeljünk arra, hogy a csoki hõfoka ne emelkedjen ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2011/12/bo...

sponsored links

Keres?s