Bonbonmeggyes szelet
sponsored links
(A recept innen származik.)
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
9 dl tej,
Máz:
Elkészítése:
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kb 20 x 30 cm - es lappá kinyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyenként 180 °C - os sütõben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A meggyet meglocsoljuk 2 ek aromával és félretesszük.
A krémhez 1 , 5 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sûrûre fõzzük. Idõnként megkevergetve, kihûtjük.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kihûlt pudingot, az 1 tk aromát és simára keverjük. A babapiskótát és a puszedlit apróbb darabokra tördeljük majd összeforgatjuk a krémmel. A tésztalapokat megkenjük a lecsepegtetett meggy levével, az egyik lapra rákenjük a krém felét, elrendezzük rajta a meggyszemeket és rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik lappal és bevonjuk csokimázzal.
Egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd tetszés szerint szeleteljük. A szeletekre, olvasztott csokoládéval meggyszemeket ragasztunk.
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3-4 ek. forróvíz
5 dkg margarin
Elkészítése:
A porcukrot és a kakaót összekeverjük. Hozzákeverünk 3-4 ek. forró vizet, majd a margarint. Ahogy a margarin elolvadt, máris a süteményre kenjük. Ha megszilárdul, nem ragad, jól szeletelhetõ.
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
8 dkg porcukor,
1 cs. sütõpor,
8 dkg vaj,
csipet só,
3 tojássárgája,
kb 1 , 5 dl tej
Krém:
9 dl tej,
3 cs tejszínes- vagy vaníliás pudingpor,
30 dkg porcukor,
40 dkg puha vaj,
5 db babapiskóta,
6 db mézes puszedli,
40 dkg lecsepegtetett meggybefõtt,
3 ek bonbon meggy aroma + 1 tk-nyi
Máz:
15 dkg étcsokoládé,
3 ek étolaj - összeolvasztva
Elkészítése:
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kb 20 x 30 cm - es lappá kinyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyenként 180 °C - os sütõben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A meggyet meglocsoljuk 2 ek aromával és félretesszük.
A krémhez 1 , 5 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sûrûre fõzzük. Idõnként megkevergetve, kihûtjük.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kihûlt pudingot, az 1 tk aromát és simára keverjük. A babapiskótát és a puszedlit apróbb darabokra tördeljük majd összeforgatjuk a krémmel. A tésztalapokat megkenjük a lecsepegtetett meggy levével, az egyik lapra rákenjük a krém felét, elrendezzük rajta a meggyszemeket és rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik lappal és bevonjuk csokimázzal.
Egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd tetszés szerint szeleteljük. A szeletekre, olvasztott csokoládéval meggyszemeket ragasztunk.
Megjegyzés:
A fentiek szerint elkészített csokimáz kemény, nehezen vágható, törik. Én az alábbi csokoládémázat javasolnám:
Hozzávalók:
3 ek. kakaópor
3-4 ek. forróvíz
5 dkg margarin
Elkészítése:
A porcukrot és a kakaót összekeverjük. Hozzákeverünk 3-4 ek. forró vizet, majd a margarint. Ahogy a margarin elolvadt, máris a süteményre kenjük. Ha megszilárdul, nem ragad, jól szeletelhetõ.