Bonbonkészítés polikarbonát formában - képekkel lépésrõl-lépésre
sponsored links
Én is szilikonos formákkal kezdtem. Botrányos külsõvel. :) Ne is nézegessétek a régi fotókat. :) De én feltettem azokat a képeket is, mert az is az én mûvem és láthatjátok miként lehet fejlõdni...legalábbis úgy érzem sokat fejlõdtem. :P
A bonbontanfolyamra már eléggé felkészülten mentem, viszont az élmény kihagyhatatlan.
A polikarbonát forma használatáról már bõvebben írtam ITT a csokoládé temperálásáról pedig ITT. Ez utóbbi tényleg egy lényeges folyamat. Ellenkezõ esetben nem fog kipottyanni a csokoládéhüvely a formából. Valamint hogy a csokoládéból fényes, ropogós, hosszan eltartható terméket készíthessünk, ki kell alakítanunk a csokoládé tökéletes kristályszerkezetét. Ezt szintén temperálással érhetjük el.
Aki vizuális típus, akárcsak én, annak megmutatom, hogy én hogy szoktam készíteni a bonbonokat ezekben a formákban.
A képek minõségéért elnézést kérek - a konyhában nem voltak jók a fényviszonyok - de igazából a gyorsan dolgozás miatt ...