Bonbonkészítés szilikonos formában - képekkel lépésrõl-lépésre
sponsored links
Õszintén szólva, amióta kipróbáltam a polikarbonát formát azóta nem igazán készítettem bonbont szilikonos formában.
De ugye nem mindenki rendelkezik polikarbonát formával, se csokoládé olvasztó kisgéppel. Ezért most megmutatnám, hogy én hogy készítem szilikonos formában, gõz fölött olvasztott csokoládéval a bonbonokat. A temperáláshoz a hõmérõ továbbra is nélkülözhetetlen kellék, én mondom. :)
KELLÉKEK
1. lépés: gõz fölött megolvasztjuk a 2/3 rész ÉTcsokoládét
off: kipróbálok épp egy új díszítési módot, amíg olvad a csokoládé
ehetõ selyemporral/lüszterrel kikenem a formát
"fehér üstökös" lüszter - beszerezhetõ a Tortissimo-nál
2. lépés: 40-45 fokosra olvasztjuk az ÉTcsokoládét, folyamatosan ...