Bonaparte krokettbõl burgonyalepény
sponsored links
Küzdöttünk, küzdöttünk. Bonaparte alulmaradt. Az eredeti recept próbálkozásai kudarcot vallottak, jött az "újratervezés".
Már amikor hozzáfogtam aggódtam, hogyan fog ez a massza, tojás nélkül, bõ olajban sütve egyben maradni? Ha reklámosan tálalnám a történetet: Serpenyõ, bõ olaj. A massza csúszik szét. Plusz két tojás, teflonserpenyõ, olívaolaj. A massza még mindig csúszik szét. Sütõ, szilikon piteforma. Az életkedvem csúszik szét...
Az elsõ szeleteket még melegen próbáltam a formából kiszedni. Csak kanállal sikerült... Az íze azonban nagyon finom lett.
Mindenesetre, ha még egyszer valami hasonlóra adom a fejem, csakis a klasszikus krokett-et dobnám fel ezekkel a hozzávalókkal.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt, fõtt tarja
- 3 tojás keményre fõzve
- 3 nagy szem burgonya
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj ...