Bombolini(toszkán burgonyás fánk)

2011-07-24

sponsored links


A recept a Stahl magazin egyik számából való,a tésztája igazából a mi szilvásgombócunkéra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy ez élesztõvel van lazítva és bõ olajban kisütve.A múlt hetet anyukámnál töltöttük Enyingen, és ott készítettem el.
Mindenkinek nagyon ízlett, anyukám szomszédjainak is vittünk kóstolót és elkérték a receptet, ebbõl sejtem, hogy nem lehetett rossz.
Stahl Nutellát ajánl hozzá, de anélkül is nagyon fini akár sárgabaracklekvárba mártogatva is lehet fogyasztani.

Hozzávalók:
30 dkg fõtt krumpli
1/2 dl langyos víz
2 1/2 dkg friss élesztõ
5 dkg cukor
kb. 35 dkg liszt
1 nagy csipet só
4 dkg puha vaj
1 citrom reszelt héja
a nyújtáshoz kevés liszt, a sütéshez bõven olaj, a tálaláshoz porcukor; ...

Folytats a blogon ... sutikucko.blogspot.com/2011/07/bombol...

sponsored links

Keres?s