Bombolini olasz citromos fánk
sponsored links
Mint már a tavalyi fánk szezonban is írtam róla, én inkább ezt a fánkot szoktam elkészíteni, valamiért kevésbé félelmetes, mint a hagyományos testvére.
Ez a recept az Isteni ízek c. vegetárius szakácskönyvbõl származik, és sokszor elkészítettem már. A víz helyett zsíros tejet használtam, de aki laktóz érzékeny, elkészítheti vízzel is, nem veszít élvezeti értékébõl. Egy hibát viszont mindig elkövetek a készítésénél (mert nem olvasom végig a receptet): az elõírt cukor mennyiségét a tésztába teszem, ahelyett, hogy a fánkokat szórnám meg vele. Hát így is lehet.
Eredetérõl, fõ profiljáról nem tudok nyilatkozni, mert ahány receptet olvasok, mind különbözõ. Lényeg a lényeg, tojás és tej nélkül is elkészíthetõ igen ízletes fánkféle.
Hozzávalók egy hadseregnek:
1 l finomliszt
185 ml gyümölcscukor (vagy porcukor) ...