Bombasiker a szilveszteri menüben: extra omlós, fûszeres-sajtos rúd

2011-12-29

sponsored links



Bár nálam a leveles pogácsát nemigen lehet túlszárnyalni, ha sós harapnivalóról, vendégváróról van szó. Most mégis már jó elõre elhatároztam, hogy karácsonykor sajtos rudat sütök. Egyszerûen elkészíthetõ, roppant finom és szemrevaló is egyben.

Gyakran említem, hogy kifejezetten nem készítek ilyesmibõl nagy mennyiséget, hogy ne sarkalljam állandó nassolásra a családot azzal, hogy mindig van kéznél valami finomság, amit folyamatosan lehet tömni. 
Mások biztosan ennek a mennyiségnek a dupláját is el fogják készíteni, ami részben azért indokolt, mert ez nem kelt tészta, így dobozban akár egy hétig is friss, omlós marad.

Számtalan féle, valamint kétségtelenül finom és egyszerû változat létezik, nekem ez a fûszeres, extra omlós fajta nagyon bejött. Persze sok dicséretet is kaptam érte, így duplán örülhettem.

Ez a mennyiség 2 tepsi, olyan 30 db sajtos rúd elkészítéséhez elegendõ, persze ez attól függ, hogy mekkora rudakat vágunk a tésztából. Nos, a precíziós mûveletekben nem vagyok túl jó, így nálam mindig olyan készül, amilyen sikerül. Arra soha nincsen idõm, hogy nagyon akkurátusan végezhessem az ilyesmit, de végül is mindig üti a kellemes látvány szintet, az igazi siker úgyis az, ha az ízek vannak rendben. Ebben azt hiszem már sokkal jobban szoktam vizsgázni.

Hozzávalók 2 tepsi ~ 30 db sajtos rúdhoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s