Bombajó Virslis Pite
sponsored links
Szilveszter napján is a recepteket böngésztem, és rátaláltam Serpenyõ Virtuóz videójára, amelyben egy gyorsan, könnyen elkészíthetõ virslis pitét - én inkább virsli felfújtnak nevezném - mutat be.
Nosza, rögtön kedvet kaptam az elkészítéséhez! Igaz, hogy nem volt itthon Quiche tésztám, a kisebbik kerek pitesütõm is a fiaméknál maradt, de ez nem akadályozott meg benne, hogy a magam módján össze ne hozzam! ?
És milyen jól tettem! Egykettõre elkészült a finomság, nagyon elégedettek voltunk vele.
Az eredeti Quiche valójában egy omlós vajas tészta, német eredetû, kerek formájú, tölteléke édes és sós egyaránt lehet. Tehát, omlós tésztaágyon elhelyezett, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Leveles tésztából is készíthetõ, de a tésztának vastagabbnak kell lenni, hogy ne áztassa el a töltelék. Ilyen tészta házilag is készíthetõ, de én most azzal se akartam idõzni.
Az alábbiakban azt írom le, ahogy én csináltam.
Kész réteslapom volt, amit több soron összehajtogattam, úgy béleltem ki vele egy szögletes 20x20 centis kis tepsit.
Hozzávalók:
Többrétegben réteslap
1 fej vöröshagyma összekockázva
2 pritamin paprika összekockázva
2 tojás
2 deci tejszín
só, örölt bors
virsli - nálam 3 pár
reszelt sajt - nálam 10 deka
Elkészítés:
A tésztával kibéleltem a tepsit, az oldalait is. A tojásokat, metélt hagymát, metélt paprikát a tejszínnel összekevertem, gondolomra sóztam (nem kell túlságosan, mert a virsli és a sajt is sós), kevertem hozzá õrölt fehérborsot. Ezt az elegyet ráöntöttem a tésztára. Ebbe beleraktam a lehéjazott, félbevágott virsliket szépen két sorba. Ráreszeltem tetejére a sajtot, és már mehetett is a 170 fokra elõmelegített sütõbe 35 percre.
Miután kicsit hûlt kimetéltem, és már fogyasztottuk is. Nagyon finom volt! Legközelebb azért megpróbálom quisch tésztával. ?