Bolognai szósz
sponsored links
Hogy miért jó gasztroblogokat olvasni? Elsõ sorban úgyis a szülõi ház ízeit és módszereit hozzuk magunkkal a konyhánkba. De gasztroblogokat olvasva könnyen rájöhetünk, hogy a generációk óta megszokott módi igazából nem praktikus, nem olcsóbb, nem jobb, csak megszokottabb. Így voltam a bolognai szósszal, amihez port kell venni, mert abból készül. Khm. Vagy húsból és paradicsomszószból...?
Lassan kezdek rájönni, hogy ha házigazdaként én is jól szeretném magam érezni egy bulin, akkor minél egyszerûbb dolgokkal kell készülnöm, különben a konyhában pörgök csak - egyedül. Így a mostani szülinapozásra piritóssal és kencékkel készültünk. Nem túl puccos, de a társaság egyáltalán nem bánta, hogy közösségileg sütöttük a piritóst, aztán mindenki megkente azzal, amivel akarta. Elõre elkészítettem a bolognai szószt és a körözöttet, egy barátnõm pedig hozott humuszt. Így volt idõ mindenkivel beszélgetni, körbejárni.
Hozzávalók: (4 adaghoz) ...