Bolognai spagetti
sponsored links
RĂ©gi nagy menzai klasszikus. Egy egyszerĂ» paradicsomos, fĂ»szeres, darĂĄlt hĂșsos ragu spagettivel, sok sajttal (persze a menzĂĄn nem volt sok sajt rajta). Biztos nem teljesen autentikus, de annak idejĂ©n a puffancsba rakott hĂșs Ă©s csalamĂĄdĂ© sem volt igazi hamburger, mĂ©gis szerettĂŒk. EgyszerĂ», gyors, finom. Tipikus fĂ©lĂłrĂĄs "gyorsĂ©tel".
Hozzåvalók(2 személyre):
20 dkg spagetti
15-20 dkg darĂĄlt hĂșs (marha, sertĂ©s)
1 kisebb fej hagyma
1 kis doboz sĂ»rĂtett paradicsom (vagy paradicsomlĂ©, konzervparadicsom, ami van otthon)
olĂvaolaj
sĂł, bors, bazsalikom Ă©s kakukkfĂ» ĂzlĂ©s szerint
5-10 dkg trappista (esetleg parmezĂĄn)
ElkĂ©szĂtĂ©se:
A hagymĂĄt finomra vĂĄgjuk, majd az olĂvaolajon ĂŒvegesre sĂŒtjĂŒk. RåöntjĂŒk a sĂ»rĂtett paradicsomot Ă©s kicsit pirĂtjuk, hogy a "vad", savanykĂĄs ĂzĂ©t elvegyĂŒk. Mehet rĂĄ a darĂĄlt hĂșs, ĂĄtpirĂtjuk, majd felöntjĂŒk kevĂ©s vĂzzel, ami Ă©ppen ellepi. FĂ»szerezzĂŒk, majd fĂ©l ĂłrĂĄt fĂ”zzĂŒk. Nem kell nagyon megĂșsztatni, hogy ne legyen tĂșlzottan hĂg a szĂłszunk. KĂłstoljuk meg, ha kell ĂzesĂtsĂŒk mĂ©g.
A spagettit bĂ” sĂłs vĂzben kifĂ”zzĂŒk. Van, aki összetöri a tĂ©sztĂĄt kisebb darabokra, de Ă©n jobban szeretem, ha egyben van. Ă, azok a szĂ©p hosszĂș szĂĄlak...
TĂĄlalĂĄskor vagy a kifĂ”tt tĂ©sztĂĄt tĂĄnyĂ©rra szedjĂŒk Ă©s merĂŒnk a tetejĂ©re a szĂłszbĂłl, vagy amĂșgy menzai mĂłdon összekeverjĂŒk az egĂ©szet Ă©s Ășgy tesszĂŒk a tĂĄnyĂ©rra. MĂĄr csak reszelt sajttal kell megszĂłrni Ă©s fogyaszthatjuk is. AkĂĄr egy pohĂĄrka vörösbor kĂsĂ©retĂ©ben...