Bolognai ragu

2012-03-28

sponsored links


Ne félj a tökéletességtĂ”l! Úgysem éred el sohasem. 

(Salvadore Dali)
   
Böjt ide vagy oda, Ășgy jĂĄrtam, hogy nullĂĄznom kell a hĂ»tĂ”m kis fagyasztĂłrekeszét hĂșsvétra. Úgyhogy bolognai készĂŒlt hĂĄzi szélesmetélttel. 
ÁltalĂĄban szeretek ex-has fĂ”zni. De ha hĂ­res és klasszikus étel kerĂŒl terĂ­tékre, akkor ragaszkodom az autentikussĂĄghoz - legalĂĄbbis, amennyire hazai körĂŒlmények között lehetséges. UtĂĄna szoktam olvasni, mik az adott receptĂșra ismérvei. Nagyon nem szeretem, mikor lebutĂ­tanak egy eredeti fogĂĄst, példĂĄul emlékszem a 80-as években a bolognait szinte minden hĂĄziasszony gyĂ­khĂșsbĂłl (darĂĄlthĂșskonzerv) készĂ­tette ketchuppal... brrrr. :)
Ha olaszos tésztĂĄt eszĂŒnk, legtöbbször csak egyszerĂ» paradicsomszĂłsszal szoktam készĂ­teni, ezért utĂĄnanéztem a bolognai ragunak.
ElĂ”ször ezt az oldalt talĂĄltam meg. Föl is tettem a ragut, s közben rĂĄbukkantam a BĂ»vös SzakĂĄcs Ă­rĂĄsĂĄra is. BĂĄr kissé csorbult az eredetiség, mert csak sertéshĂșs volt itthon. Legközelebb marhĂĄbĂłl készĂ­tem, de Ă­gy is valami olyan fergeteges finom lett, hogy én is meglepĂ”dtem... És csak olasz asztali vörösbor volt kéznél, Ă­gy az kerĂŒlt az ételbe a fehér nedĂ» helyett, és persze a környéken nem lehet kapni szĂĄrzellert sem, Ășgyhogy zellergumĂłt reszeltem az ételbe. De nem baj, mert Ă­gy is egy élmény lett. SokĂĄig fogom még emlegetni a mai ebédĂŒnket.

Hozzåvalók 4 fÔre: ...

Folytatás a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2012/03...

sponsored links

Keres?s