Bolognai ragu
sponsored links
Ne félj a tökéletességtĂ”l! Ăgysem éred el sohasem.
(Salvadore Dali)
ĂltalĂĄban szeretek ex-has fĂ”zni. De ha hĂres és klasszikus étel kerĂŒl terĂtékre, akkor ragaszkodom az autentikussĂĄghoz - legalĂĄbbis, amennyire hazai körĂŒlmények között lehetséges. UtĂĄna szoktam olvasni, mik az adott receptĂșra ismérvei. Nagyon nem szeretem, mikor lebutĂtanak egy eredeti fogĂĄst, példĂĄul emlékszem a 80-as években a bolognait szinte minden hĂĄziasszony gyĂkhĂșsbĂłl (darĂĄlthĂșskonzerv) készĂtette ketchuppal... brrrr. :)
Ha olaszos tésztĂĄt eszĂŒnk, legtöbbször csak egyszerĂ» paradicsomszĂłsszal szoktam készĂteni, ezért utĂĄnanéztem a bolognai ragunak.
Ha olaszos tésztĂĄt eszĂŒnk, legtöbbször csak egyszerĂ» paradicsomszĂłsszal szoktam készĂteni, ezért utĂĄnanéztem a bolognai ragunak.
ElĂ”ször ezt az oldalt talĂĄltam meg. Föl is tettem a ragut, s közben rĂĄbukkantam a BĂ»vös SzakĂĄcs ĂrĂĄsĂĄra is. BĂĄr kissé csorbult az eredetiség, mert csak sertéshĂșs volt itthon. Legközelebb marhĂĄbĂłl készĂtem, de Ăgy is valami olyan fergeteges finom lett, hogy én is meglepĂ”dtem... És csak olasz asztali vörösbor volt kéznél, Ăgy az kerĂŒlt az ételbe a fehér nedĂ» helyett, és persze a környéken nem lehet kapni szĂĄrzellert sem, Ășgyhogy zellergumĂłt reszeltem az ételbe. De nem baj, mert Ăgy is egy élmény lett. SokĂĄig fogom még emlegetni a mai ebédĂŒnket.
Hozzåvalók 4 fÔre: ...