Bolognai nudli
sponsored links
Az egyik nagynénémtõl kaptunk pár üveg saját készítésû bolognai szószt. Nem is volt kérdés, hogy mi készül majd belõle. De hogy egy kis csavar legyen a dologban, nem hagyományos módon spagettivel, hanem házi nudlival kínáltam.
Hozzávalók 4 fõre:
*50 dkg sertéslapocka
*2-3 ek olaj
*1 nagyobb fej vöröshagyma
*1 kk só
*Kb. 3 dl házi bolognai szósz
Nudlihoz:
*50 dkg krumpli
*1 kk só
*1 nagyobb tojás
*15-20 dkg liszt
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedõ alatt puhára fõzzük. Ha idõközben még szükséges, pótoljuk a vizet.
A meghámozott, apróra vágott krumplit sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük, áttörjük, és kicsit hagyjuk hûlni. Majd hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a massza, de ne is legyen kemény. Egy közepes fazékban vizet forralunk egy kis sóval és két evõkanál olajjal. A masszából kis adagot tépünk, amit lisztezett felületen kisujjnyi vastag rúddá sodrunk, kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Ha gyöngyözi a víz, akkor több részletben kifõzzük a nudlikat, szûrõtálban lecsepegtetjük.
Ha puha a hús, akkor hozzáadjuk a szószt, átforraljuk, és a nudlival, valamint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.