Boldog Újévet....malackával.
sponsored links
Sok mindent fõzõcskéztem az ünnepekben...lassacskán felteszem.
Most kedvencemmel a sült malaccal kívánnék Boldog Újévet.
Tálaltam baconnal tekert körtével,salátával....malacka pedig vörösáfonyás tûzdelést kapott.
Hozzávalók:......
- malachús
- só,bors,sertés keverék,chilidara
- zsír,olaj
- aszalt vörösáfonya
- sör
A malacot sózom,borsozom,fûszerkeverékkel ,chilidarával megszórom.Tepsibe helyezem bõré
vel lefelé,,öntök rá olajat,zsírdarabokat is. Hûtõbe teszem egy-két napra.
Sütéskor meglocsolom sörrel, fólia alatt párolom elõször lassú tûzön , kb 2 órát,utána megfordítom,bõrét bekockázom,vörösáfonyát csempészek a vágatokba...sütés közben sörrel locsolgatom...pirosra sütöm.
Körte ..baconban
A körtét negyedekbe vágtam..citromos vízben 5 percet ázott...baconnal betekertem.
Sütõpapírral bélelt tepsibe tettem,picit megfújtam olajjal,megszórtam rozmaringgal...megsütöttem.
Tálalásnál....salátát,koktélparadicsomot,baconos körtét és maradék áfonyát teszek.
Jó étvágyat kívánok..MARI