Boldog karácsonyt és a mézes krémes, az elmaradhatatlan...

2011-12-23

sponsored links


Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe Dacota írását a No Salty-n a mézes krémesrõl. Minden szavával egyetértek.
Empirikus tapasztalataim azt mutatják, hogy van egy speciális, tudományosan még nem kimutatott magyar gén - a "ha ünnep van, soklapos süteményt süt". Mindegy, hogy mi a jeles nap, az asztalok kilencven százalékán ott figyel a zserbó, a hatlapos, vagy mézes krémes.
Sokáig nem értettem, mi lehet ennek az oka. Egészen addig, amíg teljesen ártatlanul belekeveredtem a karácsonyi elõkészületekbe, és a végzet lecsapott rám mézes-krémes formájában. Csak kivételesen nem eltüntetnem, hanem elõállítanom kellett.
Kemény - eleinte szentségelésektõl sem mentes - délutánt töltöttem a konyhában, de mire elõttem állt életem elsõ "soklaposa" sok mindenre rájöttem. Például, hogy ha nincs jól meglisztezve a munkalap, a tészta ragadni fog, vagy, hogy a sütési idõ alatt nem lehet elmozdulni a konyhából, mert a mézes lap pillanatok alatt odaég. A legfontosabb tapasztalatom mégis az volt, hogy rájöttem, honnan a mézes-krémes elõállítása iránti szenvedély. Nem, nem azért ...

Folytats a blogon ... nempiskota.blogspot.com/2011/12/boldo...

sponsored links

Keres?s