Bogyózzunk!

2012-07-23

sponsored links


A következõ hetek fõszereplõi a finom és egészséges bogyós gyümölcsök mint pl. szeder, fekete áfonya. Érdemes ezekbõl minél többet nyáron magunkhoz venni, mert szinte minden vitamin megtalálható bennük. Tökéletes kísérõi lehetnek palacsintáknak, fagylaltoknak, pitéknek, de csak úgy magában vagy reggeli müzlihez, zabkásához adagolva is igazi élmény fogyasztásuk.

A frissen szedett fekete áfonya 100 grammja mintegy 400 mg antocián-származékot tartalmaz. Az antociánok serkentik a kollagénszintézist, ami a kötõszövetek és bõr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek. Antibakteriális és keringést serkentõ hatásuk is van. Serkentik az immunrendszeri védekezést. Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt szemvédõ. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is segít az ideghártya regenerálódásában.

Vitaminjai közül az A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2012/07...

sponsored links

Keres?s