Bogyós, gesztenyés, mandulás torta (gluténmentes)
sponsored links
Nõvérem és sógorom egy idõben tartja a szülinapját, így erre az ünnepélyes alkalomra készítettem ezt a tortát. Nõvéremre tekintettel gluténmentes változatot készítettem, hiszen még is csak õt ünnepeljük, hadd egyen a saját tortájából.
Alap:
250g gesztenye
200g darált mandula
rum
2 kiskanál kakaó
Közepe:
1l tej
2 fõzhetõ vanília puding
7 kanál cukor
Teteje:
1 doboz áfonya
1 doboz ribizli
fél kanál cukor v.1 csapott kanál
1,5 kanál keményítõ
Az alapot és a pudingot érdemes egy nappal elõbb elkészíteni, vagy az egész tortát is, ha van idõnk. A gyümölcs részének elég, ha kihûl.
A gesztenyét nem kell külön cukrozni, ha édes változatot veszünk. Adjuk hozzá a mandulát, kakaót, ízlés szerinti rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelõ ...
Alap:
250g gesztenye
200g darált mandula
rum
2 kiskanál kakaó
Közepe:
1l tej
2 fõzhetõ vanília puding
7 kanál cukor
Teteje:
1 doboz áfonya
1 doboz ribizli
fél kanál cukor v.1 csapott kanál
1,5 kanál keményítõ
Az alapot és a pudingot érdemes egy nappal elõbb elkészíteni, vagy az egész tortát is, ha van idõnk. A gyümölcs részének elég, ha kihûl.
A gesztenyét nem kell külön cukrozni, ha édes változatot veszünk. Adjuk hozzá a mandulát, kakaót, ízlés szerinti rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelõ ...