Bográcsozni jó - Palócleves
sponsored links
Tök véletlen akadtam rá, pedig van hagyománya ennek ugye.
Sajnos jó birkahúst elég nehéz beszerezni, legalábbis nekem most nem jött össze. A "megbízható forrásom" nem foglalkozik vele, megbízhatatlan forrásból meg nem akartam venni, hogy a végén még ezzel rontsam el a hétvégét. Csúnyán nézett volna ki, ha egy focicsapatnyi embert kiéheztetek és a végül valami büdöshúst kapnak :)
Így a hentessel történt rövid eszmecsere után a borjú mellett döntöttem. Van egy olyan hülye szokásom, hogy mindenbõl kétszer annyit veszek mint kellene, így aztán nem gyõzöm fagyasztani a maradékot. És persze hogy akkor döntök a kúra és a centizés mellett, amikor meg nem kéne.
Szóval, ahogy eljöttem a piacról már vakartam a fejem hogy kevés lesz ez, aztán mikor már biztos is voltam hogy kevés, leesett hogy a legutóbbi bõre szabott bevásárlásból még maradt egy adag bárány is. Na így került bele végül a bárány a borjú mellé, hogy késõbb mindenki legnagyobb megelégedésére békésen elrotyogjanak egymás mellett.
( Ha valami éles eszû észrevenné, hogy dehátebbenincskaporpedigazkellapalóclevesbe, jelentem vettem, csak amilyen hülye vagyok simán otthon hagytam. Ha nem tettem volna, a szárát belerakom a vízzel, a leveleket meg elkeverem a tejföllel. )
Kellbele:
Kb. 80 dkg borjú lapocka, kockákra vágva,
Kb. 60 dkg borjú velõs csont, feldarabolva ...