Bográcsos csirkeraguleves

2017-09-18

sponsored links

IMG 0877

Nem hagyom magam befolyásolni az idõjósoktól és az idõjárástól - én akkor is bográcsozok, amikor már állítólag vége a nyárnak. Egy kamra és hûtõ kisöprõ akciót végzek, vagyis megnézem, hogy milyen alapanyagom van, amikbõl aztán összeáll egy nagyszerû és tartalmas leves. 

IMG 0839

IMG 0841

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál gyökérzöldség
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 30-40 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg gomba
  • 1/2 citrom leve
  • 35-40 dkg csirkemell
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 1/4 ek õrölt fûszerkömény
  • 1/4 ek morzsolt kakukkfû
  • 1/4 ek õrölt római kömény
  • só és bors
  • 1-1,5 dl joghurt
  • 1 pohár fehérbor
  • víz

Tüzet gyújtok, majd mehet a láng fölé a bogrács, amiben megdinszteljük a vöröshagymát. A felkockázott csirkehúsokat a hagymán kifehérítjük, sõt egy kicsit le is pirítjuk. Ezt követõen az egy pohár száraz fehér bort a húsra öntjük, hagyjuk, hogy egy kicsit párolódjanak, majd érkezhet a hideg víz. 

IMG 0866

IMG 0849

IMG 0851

IMG 0853

Amint felforrósodik a víz, jöhet a felkockázott gyökérzöldség és a sárgarépa, majd szép fokozatosan szinten minden összetevõ (borsó, paprika, gomba, fûszerek, stb). Mivel a csirkehúsnak nem kell sok idõ, így a répa és az többi zöldség határozza meg a fõzési idõt, a végén pedig facsarunk egy fél citromot a levesbe, majd hõkiegyenlítéssel joghurtot is keverünk a lébe. 

IMG 0847

IMG 0857

IMG 0863

IMG 0871

IMG 0874

Ha a sok fûszer után még úgy érezzük, hogy hiányzik valami íz, akkor még ízesíthetünk - de szerintem erre nem igazán lesz szükség.

IMG 0876

IMG 0877

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/09/18/bogr...

sponsored links

Keres?s