Boeuf bourguignon
sponsored links
Szinte tudtam hogy kihagyok egy betût ha beírom a keresõbe. Még jó hogy a google mindent megtalál, amit nem az nem létezik.
Ennyit a böngészési problémákról. A történet a szokásos, ember éhes, tél van, nincs SEMMI a piacon (ha még egyszer meglátom ezt valakitõl, kézenfogva végigvezetem a Fõvámtéren és megveheti nekem a hétvégi semmit ebédre).
Nademost akkor tényleg.
Elsõ stáció, hentes. Olyan marhanyak figyelt a pulton hogy beleszerettem, mind a hetven dekába. Innentõl már nemvolt hezitálás, azt a ragut kellett összerakni, amit még nem, viszont sokan már igen. Aminek a lényege a marha és a bor.
Sokszor gondolkodtam már rajta, a tökéleteset akartam megfõzni, megnéztem vagy 125 728 receptet, ami vagy nem tetszett, vagy legalább öt órásnak tûnt.
De tegnap végre rászántam magam, és nekiestem a következõ megfontolásokkal.
Legyen benne valami jóféle marhahús, jó nagy darabokra vágva. Legyen benne vörösbor, lehetõleg francia, hamár haute cousine. Itt kapóra jött a már öt éve gyûjtögetett Boerdaux-i készletem, egy 2007-es bánta végül, én nem. Remélem emiatt nem esnek nekem a burgundiaiak :D
Meg persze legyen benne répa, zeller, gomba, bouquet garni. És együk egyszerûen fõttkrumplival.
Tehát akkor burgundi marha.
Kellbele (4-5 fõre): ...