Bodzás prosecco
sponsored links
Ez itt egy prosecco kicsit másképp: bodzaszörp jégkockával. Szerintem hétfõ délelõtt pont találó ilyet posztolni :) No de annak, aki nem dolgozik, hanem nyaral pont jól jön. Igyatok a vízparton proseccot bodzásan.
A poharakat Andris festette 9 évvel ezelõtt az esküvõnkre :)
Hozzávalók (kb. 1.3 liter bodzaszörphöz):
400 g világos nádcukor
1 liter víz
6 ek. akácméz
2 kezeletlen citrom
20 bodzavirág
Egy lábosban a vizet és cukrot felforralom, kevergetem, míg elolvad a cukor. Elzárom a tüzet, hozzáadom a mézet, belereszelem a 2 citrom héját, belefacsarom egyik citrom levét, a másik citromot szeletelve adom hozzá. Végül pedig a bodzavirágokat is hozzáadom. Hagyom szobahõmérsékletre hûlni majd hûtõbe teszem 24 órára. Utána sûrû szitán vagy gézen leszûröm. Zárt üvegben sokáig eláll.
Ebbõl én egy jégkockatartónyi adagot némi friss bodzavirággal lefagyasztottam.
A bodzás proseccohoz 2 dl. proseccohoz 2 bodzaszörpös jégkocka került. Ha valaki nagyon édesen szereti, annak mehet 3 bele.
Szép nyarat mindenkinek!