Bodzás-fehér csokis málnalekvár
sponsored links
Volt ugyanis még tavalyról pár zacskó málna a fagyasztóban, amit fel kellett számolnom.
A bodza virágzása idején szerettem volna elkészíteni, hogy házasítani tudjam Õket.
A csoki fõzés közben jött hirtelen ötlet volt, persze terveztem más gyümölccsel, hisz az ét csokis körte dzsem is nagyon finom lett de a fehér csoki-málnapáros sem utolsó!
Sõt! ;)
Azért lehetõleg friss gyümölcsbõl készítsük!
Hozzávalók:
1 kg málna
30 dkg cukor
4-5 bodzavirág ernyõ
1 tábla fehér csokoládé
1 cs. dzsemfix
Elkészítés:
A málnát megmossuk, alaposan átnézzük bogármentes-e,
majd egy lábasba feltesszük fõni a cukorral együtt.
Míg nem enged levet, figyeljünk rá jobban!
Teljesen szétfõzzük, mikor már majdnem pépes, hozzáadjuk az óvatosan leöblített
és szintén alaposan bogármentesített bodzavirágokat (szár és bármilyen zöld rész nélkül) .
kb. 10 perc fõzés után a csokit is beletördeljük és idõnként átkeverve olvadásig fõzzük.
Végül a dzsemesítõt is belekeverjük, majd 2-3 percig nagyobb lángon fõzzük.
Elzárva azonnal tisztított üvegekbe töltjük.
5-10 percre felfordítjuk az üvegeket, majd mehet is a kamrapolcra
vagy engedjük szabadra fantáziánkat és egybõl társítsuk desszertjeinkkel! ;)
Természetesen Én is így cselekedtem, így a vele készült recepteket is hamarosan olvashatóak lesznek!