Bodzás eperlekvár

2014-05-28

sponsored links

Az interneten böngészve találtam Ízbolygó bodzás eperlekvárját, és zseniális ötletnek tartottam, így el is készítettem. (o;

1,3 kg epret megmostam, kicsumáztam, majd 35 dkg házi vaníliáscukrot szórtam rá és meglocsoltam 2 ek citromlével. Szerencsére sikerül bodzavirágot is szereznem, így abból is került 10 nagy virág, amiket nem mostam meg, csak nagyon óvatosan kiszedegettem belõle mindent és mindenkit, akit nem szerettem volna a lekvárban látni.
Nekem majd 1,5 napot töltött a bodzavirág a cukros lében, és zseniális illata lett az epernek tõle.
Amikor kivettem, kézzel kicsavartam õket, hogy minden édes kis nektárcsepp az eprekre kerüljön. Az apró virágokból sok maradt a lekvárba, de szerintem jól néz ki, szóval nem is szedegettem ki õket.


A lekvárhoz 1 csomag Haas Zselésítõ Befõzõszert adtam, majd felforraltam, majd 5 perc fõzés után övegekbe szedtem, és száraz dunsztba tettem.



Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2014/05/bodzas-eperl...

sponsored links

Keres?s