Bodzás eperlekvár
sponsored links
Eszter, az eszter befõz blog szerzõje nagy befõzõs akciót hirdetett. Eszterrel tavaly nyáron találkoztam elõször egy rendezvényen, utána a FB-on keresztül ismertem meg a blogját. Azóta követem, hogy milyen különlegességeket készít, befõz. Télen-nyáron, tavasszal és õsszel. Most pedig befõzni invitál minket is. Akik csatlakoztunk a csoporthoz vállaljuk, hogy 1 éven keresztül minden hónapban befõzünk valamit. Az akció májusban indul és gyakorlatilag bárki csatlakozhat. Meg lett hirdetve egy bemelegítõs 0. hónap is, azon nem vettem részt, bár medvehagyma pesto-t én is készítettem, az volt a hónap sztárja.
A tavalyi nagyon jól sikerült bodza-eper párosítás után biztos voltam benne, hogy ez a páros az idén nem csak sorbet-ban fog megjelenni. Mielõtt azonban nekiláttam, szétnéztem más blogokon is, és akkor bukkantam erre a bodzás eperlekvár receptre. Tünde lekvárjait volt szerencsém kóstolni, egytõl egyig szenzációsak, amikor pedig azt mondja, hogy mind közül ez bodzás eper a legfinomabb, elhiszem neki és nekiálltam elkészíteni.
Hozzávalók:
1,5 kg eper
35 dkg cukor (nádcukor vagy nyírfacukor is lehet)
1 citrom leve ...
1,5 kg eper
35 dkg cukor (nádcukor vagy nyírfacukor is lehet)
1 citrom leve ...