Bodzás eperlekvár
sponsored links
Tudtátok, hogy az eper se nem gyümölcs, se nem zöldség igazán? Valójában a termése se nem bogyó, se nem egyértelmûen gyümölcs. Az eper piros termése a termõlevelek megvastagodásával létrejött vacokkúp. A gyümölcs felületén lévõ "magok? a biológiai értelemben vett termések. A szamóca húsa pedig a vacok módosult szöveteibõl alakul ki. :) Én erre közel az annyihoz :) jöttem rá, miközben a 4-es környezet ismerethez végeztünk gyûjtõmunkát a gyerekekkel.
Elkezdtem a befõzést az eperlekvárokkal. Pár napja még eszembe sem jutott, hogy én idén eperbõl készítsek lekvárt, mert a tavalyiból is bõven van még. A nagylány nem is szereti nekünk meg kettõnknek a meglévõ készlet bõven elég lesz. Aztán valami megváltozott... Fannikám ugyanis olyan jóízûen falta a...