Bodzás egérke
sponsored links
Gyermekkorunk meghatározó desszertje következik, imádtam! Semmi köze az egérhez, sõt, hogy õszinte legyek fogalmam sincs, hogy miért hívták így. Ti is ezen a néven ismertétek meg?
Fogyókúrázók most csukják be a szemüket, jó szorosan! Azonban ha Neked is készített ilyet anyukád gyerekkorodban, és szeretted, akkor íme a recept hozzá az én Anyukámtól!
Hozzávalók
4 dl tej
2-3 ek cukor
csipet só
6-7 ek liszt
(2 nagy fej bodzavirág apró virágai)
3 tojás
Sütéshez olaj
Szóráshoz fahéjas porcukor
A tejet a csipet sóval forralni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lecsipegetett bodzavirágokat (ez el is hagyható), majd amikor már kellõen forró a tej, hozzáadjuk a lisztet, és kézi habverõvel csomómentesre keverjük addig, amíg pöfékelni nem kezd. (Egy sûrû masszát kell kapjunk) Ezután húzd le a tûzrõl, és a tojásokat egyesével nagyon alaposan dolgozd el a tésztában. Hagyd legalább langyosra hûlni. Egy serpenyõben forrósíts fel olajat (kb. 1,5 ujjnyi mélységben), és egy olajba mártott kanállal szaggassunk a forró olajba kis lepénykéket. Ha megsült az egyik oldala, 2 villa segítségével fordítsuk meg, és a másikat is süssük készre. Papírtörlõre szedjük, hogy feligya a felesleges olajat. Fahéjas porcukorral bõségesen meghintve tálaljuk. Fincsi!
Ha tetszett a recept, örülök, ha megosztod!
Facebook-on pedig megtalálsz ITT.
DIY ? Csináld magad! ? IX. rész ? A nachos
Tarte tatin (Francia almatorta)
Anyák napi "torta"
Arany golyók
Fogyókúrázók most csukják be a szemüket, jó szorosan! Azonban ha Neked is készített ilyet anyukád gyerekkorodban, és szeretted, akkor íme a recept hozzá az én Anyukámtól!
Hozzávalók
4 dl tej
2-3 ek cukor
csipet só
6-7 ek liszt
(2 nagy fej bodzavirág apró virágai)
3 tojás
Sütéshez olaj
Szóráshoz fahéjas porcukor
A tejet a csipet sóval forralni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lecsipegetett bodzavirágokat (ez el is hagyható), majd amikor már kellõen forró a tej, hozzáadjuk a lisztet, és kézi habverõvel csomómentesre keverjük addig, amíg pöfékelni nem kezd. (Egy sûrû masszát kell kapjunk) Ezután húzd le a tûzrõl, és a tojásokat egyesével nagyon alaposan dolgozd el a tésztában. Hagyd legalább langyosra hûlni. Egy serpenyõben forrósíts fel olajat (kb. 1,5 ujjnyi mélységben), és egy olajba mártott kanállal szaggassunk a forró olajba kis lepénykéket. Ha megsült az egyik oldala, 2 villa segítségével fordítsuk meg, és a másikat is süssük készre. Papírtörlõre szedjük, hogy feligya a felesleges olajat. Fahéjas porcukorral bõségesen meghintve tálaljuk. Fincsi!
Ha tetszett a recept, örülök, ha megosztod!
Facebook-on pedig megtalálsz ITT.
Hasonló bejegyzések:
DIY ? Csináld magad! ? IX. rész ? A nachos
Tarte tatin (Francia almatorta)
Anyák napi "torta"
Arany golyók