Bodzás-citromos tart
sponsored links
Nem is kell bekapcsolni a sütõt, hogy egy szuper hûsítõ, citromos-bodzás tortát készítsetek percek alatt! Nézzétek:)
A bodza ugyan már rég elvirágzott, de hála a belõle készített szirupnak, ami bárhol, szezontól függetlenül beszerezhetõ, még most is élvezhetjük az ízét! Szerintem remekül kiegészíti a virágos íze ezt a sütés nélküli “tart”-ot, ami a legjobb választás forró napokra, hiszen a sütõt sem kell használni hozzá, a bodza aromájú hideg citromos krém pedig nagyon-nagyon frissítõ. Próbáljátok ki!:)
Hozzávalók
(20 cm-es formához)
Alap:
- 20 dkg darált vaníliás omlós keksz
- 10 dkg vaj
- 0,75 dl tej
Krém:
- 1 nagyobb citrom
- 7,5 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dl bodza szirup
- 0,8 dl kifacsart citromlé
- 12,5 dkg vaj
Elkészítés
- A torta aljához a vajat a tejjel összemelegítjük.
- A kekszet ledaráljuk és egy nagy tálba halmozzuk.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajas tejet és az egészet összegyúrjuk.
- A forma alját kibéleljük papírral és belenyomkodjuk a kekszet, hogy legyen a forma peremén is.
- A krémhez a citrom kifacsart levét, a citrom héjat a tojásokat és a bodza szörpöt összekeverjük egy tûzálló tálban.
- Az egészet gõz fölött sûrûre fõzzük.
- Megvárjuk, míg szobahõmérsékletûre hûl és a vajat apró kockánként beleturmixoljuk.
- A krémet a kekszes réteg tetejére simítjuk és betesszük a hûtõbe legalább 3 órára, hogy a vaj megdermedjen.
- Bodzavirággal és citromdarabokkal tálaljuk.