Bodzazselé variációk

2012-05-29

sponsored links



Nagyon rendes volt a férjem, mert a múlt héten olyan helyen dolgozott, aminek a közelében egy szép nagy bodzás van és nem felejtkezett el rólam. Amikor látta, hogy mekkora örömet szerzett az elsõ adaggal, minden nap hozott belõle. Folyamatosan gyártottam az italokat, de szörpöt nem készítettem, mert tavaly sikerült annyit fõznöm, hogy maradt még belõle.
Helyette kipróbáltam a bodzazselét. Eredetileg úgy terveztem, hogy csak így önmagában teszem el, nem ízesítem, de nem bírtam ellenállni, muszáj volt kipróbálnom az ízesített változatot is. Epres, levendulás és almás variációk lettek. Sõt egy üveg levendulás-almás zselé is összejött, mivel fél-fél üvegnyi maradt mindkettõbõl.
A zselét egy adag kész italból készítettem.

Hozzávalók:
  • 10-12 bodzavirág
  • 1 citrom
  • 30 dkg cukor
  • 2 ek. citromsav
 A virágok zöld szárát levágtam és egy nagy fazékba tettem ( 5 literes). Rászórtam a cukrot és a citromsavat, rákarikáztam a citromot és az edényt teleengedtem vízzel. Letakartam és 3 napra a hûvös kamrába ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/05/bo...

sponsored links

Keres?s