Bodzavirágos mártás és a bodzaszörp
sponsored links
Az egész úgy kezdõdött, hogy volt még fél liter tavalyi bodzaszörp a spájzban. De hova tartogassam, hiszen már éppen itt az új készítésének ideje. Az jutott eszembe, hogy mártást készítek belõle a bodzás gofrihoz. Nagyon ritkán használok pudingport, de ehhez most ezt találtam a legjobbnak. Úgy valósítottam meg az ötletet, hogy 1 csomag vaníliás pudingport feloldottam 2 dl vízben, hozzákevertem a fél liter bodzaszörpöt és megfõztem a tejforralóban, mint a pudingot. Jó is lett. De azóta frissen is elkészítettem. Mégpedig így:
Bodzavirágos mártás
Hozzávalók: 5-10 bodzavirág (méretüktõl függõen), 1 citrom, 1 liter víz, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás pudingpor.
Elkészítése: A bodzavirágot és a karikára vágott citromot egy nagyobb üvege tettem, szalvétával lezártam az üveg száját és három napra kitettem a napra. A harmadik nap leszûrtem. Ekkor a pudingport összekevertem a cukorral, majd ...